Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Zes doden bij steekpartij op kleuterschool, verdachte (25) gepakt en vastgezet

Bij een tragische steekpartij in een kleuterschool in China zijn zes mensen om het leven gekomen en raakte één persoon gewond.

Onder de slachtoffers bevinden zich drie kinderen, een leraar en twee ouders. De aanval vond plaats om 07:40 uur lokale tijd in de zuidoostelijke provincie Guangdong. De politie heeft een 25-jarige man gearresteerd in verband met het incident.

Het motief achter de steekpartij is nog niet bekend en er zijn geen verdere details verstrekt door lokale autoriteiten. Echter, er wordt gesproken van “opzettelijke mishandeling”. De verdachte komt uit de stad Lianjiang, zo meldt persbureau Reuters.

Het is helaas niet de eerste keer dat dergelijke incidenten plaatsvinden op scholen in China. Vorige maand verwondde een beveiliger van een kleuterschool in het zuiden van China 39 mensen, waaronder 37 kinderen, met een mes. Gelukkig liepen de meeste slachtoffers destijds lichte verwondingen op, maar het hoofd van de school, een andere beveiliger en een kind zouden ernstigere verwondingen hebben opgelopen.

In september van het vorige jaar doodde een 40-jarige man acht kinderen op een basisschool tijdens een soortgelijk incident. Als gevolg hiervan worden er op veel scholen in China beveiligers ingezet om de veiligheid te waarborgen.

Deze recente steekpartij werpt opnieuw een schaduw over het onderwerp van veiligheid op scholen in China en de noodzaak om verdere maatregelen te nemen om dergelijke incidenten te voorkomen. De autoriteiten zullen naar verwachting grondig onderzoek doen naar de omstandigheden rond deze tragische gebeurtenis en passende maatregelen treffen om de veiligheid van leerlingen en personeel op scholen te waarborgen. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun families in deze moeilijke tijd.