Wéér kopstuk motorclub No Surrender aangehouden bij invallen en doorzoekingen

De politie heeft vanochtend één van de leiders van motorclub No Surrender aangehouden. De man wordt ervan verdacht samen met Henk Kuipers leiding te hebben gegeven aan de club, die justitie ziet als criminele organisatie.

De 41-jarige man werd van zijn bed gelicht in zijn woning in Hulst. De politie heeft naast de woning ook nog invallen en doorzoekingen verricht op twee andere locaties. Het gaat om het bedrijf van de verdachte en een café waar clubavonden voor motorclub No Surrender worden gehouden.

Eerder werd de leider van de club, Henk Kuipers, aangehouden op verdenking van zware mishandeling, afpersing, bedreiging, diefstal met geweld en valsheid in geschrifte. Daar komt nu een aanklacht van leidinggeven aan een criminele organisatie.

Politie en justitie hebben hun pijlen gericht op meerdere motorclubs en proberen ze via de rechter te verbieden. Dat is met de Bandidos gelukt maar een hoger beroep komt er nog aan. Het onderzoek naar motorclub No Surrender loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.