© crime-nieuws.nl

Werkneemster geldtransportbedrijf in Duitsland spoorloos verdwenen met 8 miljoen euro cash

In Duitsland is de politie op zoek naar een werkneemster van een geldtransportbedrijf in verband met de roof van ruim 8 miljoen euro.

De autoriteiten hebben de roof die al op 21 mei plaatsvond in Bremen nu pas bekendgemaakt omdat de 28-jarige Yasemin Gündogan nog spoorloos is. De vrouw werkte al enige tijd voor het bedrijf en was verantwoordelijk voor het bijvullen van geldcassettes. Vervolgens werden de cassettes door een chauffeur van het geldtransport naar verschillende geldautomaten getransporteerd.

In plaats van de geldcassettes bij te vullen wist Gündogan ruim 8 miljoen euro in verschillende tassen te stoppen en smokkelde de buit in een afvalcontainer het pand uit. Volgens de Duitse politie was de overval goed voorbereid. Zo had de vrouw een busje gehuurd en daar valse kentekenplaten op geplaatst. Toen de buit binnen was meldde ze zich ziek en ging vroegtijdig naar huis. De spectaculaire roof werd pas dagen later opgemerkt. Toen was Gündogan al spoorloos verdwenen.

De recherche heeft een groot onderzoek ingesteld en er zou een mogelijke link zijn met een shishabar in Bremen. De politie heeft het nieuws nu bekendgemaakt in de hoop het geld en de gevluchte vrouw op te kunnen sporen. Of er ook andere betrokkenen zijn is niet bekend.