Verdachte poging tot liquidatie misdaadjournalist Peter R. de Vries week eerder ook aangehouden

Eén van de verdachten die vastzit voor het neerschieten van misdaadjournalist Peter R. de Vries is vorige week ook al aangehouden.

Dat schrijft de Volkskrant. Het zou gaan om de 35-jarige Poolse man uit Maurik. Volgens drie buurtgenoten werd hij vorige week al aangehouden door de politie. De politie heeft aan de krant bevestigd dat er inderdaad een man in Maurik is aangehouden. Of het gaat om de verdachte in de zaak rond De Vries, kon de woordvoerder van de politie niet bevestigen.

Naast de Poolse man zit ook een tweede verdachte vast voor de poging tot liquidatie op de misdaadjournalist. Het gaat om een 21-jarige Rotterdammer. Volgens de politie is één van de twee de vermoedelijke schutter. Het onderzoek naar de schietpartij en toedracht is in volle gang. Een derde verdachte die kort na de schietpartij werd aangehouden, een 18-jarige Amsterdammer, is weer vrijgelaten en wordt niet meer als verdachte gezien.

Uit welke hoek de aanslag komt is vooralsnog niet te zeggen. Sinds enige tijd stond De Vries de Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. bij in het grote Marengo-liquidatieproces dat draait rond Ridouan Taghi en een reeks (pogingen tot) liquidaties. De onschuldige broer en advocaat van de kroongetuige werden eerder al geliquideerd. De Vries wilde ondanks het feit dat hij mogelijk op een dodenlijst stond geen beveiliging.