© Crime-Nieuws.nl

Zeven personen opgepakt door politie na gewapende overval Amsterdam

De politie heeft in een onderzoek naar een gewapende overval in Amsterdam zeven personen opgepakt.

Op maandagmiddag 9 mei 2023 werd een tabakswinkel aan de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam opgeschrikt door een gewapende overval. Twee mannen, waarvan één gewapend met een vuurwapen en de ander met een hamer, drongen de winkel binnen en bedreigden zowel de medewerker als enkele klanten. Onder dwang van het vuurwapen moest de medewerker een geldbedrag afstaan. Nadat ze hun buit hadden bemachtigd, sprongen de overvallers op een motorvoertuig en vluchtten ze richting de Van Gentstraat.

Gelukkig duurde de vlucht van het duo niet lang. Dankzij de hulp van Burgernet, oplettende omstanders en een speurhond kon de politie snel na de overval twee minderjarige verdachten aanhouden. Ze werden gevonden in een portiek aan de Louise de Colignystraat. Bij de arrestatie werden ook de vermoedelijk gebruikte wapens, het vluchtvoertuig en de buit aangetroffen.

Opmerkelijk genoeg moest de politie opnieuw optreden op de locatie van de overval. Ze waren gedwongen om drie Amsterdammers aan te houden wegens belediging en het belemmeren van het onderzoek. Hoewel ze inmiddels zijn vrijgelaten, zullen ze op een later moment verantwoording moeten afleggen voor hun daden en acties.

De politie zet het onderzoek naar de overval voort en roept getuigen op zich te melden. Het incident heeft zowel de medewerker als de aanwezige klanten ongetwijfeld flink geschrokken, maar dankzij de snelle reactie van de politie kon de situatie snel onder controle worden gebracht en de verdachten worden aangehouden.