“Zoon Ridouan Taghi in Dubai aangehouden”

De politie van Dubai heeft op 2 augustus 2023 de 22-jarige Faissal Taghi, de oudste zoon van Ridouan Taghi, aangehouden op verzoek van Nederland. De aanhouding vond plaats op basis van een Europees aanhoudingsbevel.

Dat schrijft De Telegraaf op basis van goed ingevoerde bronnen. Faissal Taghi wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van het voortzetten van de criminele activiteiten van zijn vader. Het OM heeft geen verdere informatie over de aanhouding vrijgegeven.

Ridouan Taghi, de hoofdverdachte in het liquidatieproces Marengo, werd in december 2019 in Dubai opgepakt en direct uitgezet naar Nederland. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij tientallen liquidaties en grootschalige cocaïnehandel. Uit onderzoek zou naar voren zijn gekomen dat een Italiaanse maffiabaas (Raffaele Imperiale) miljoenen euro’s aan drugsgeld aan Faissal Taghi zou hebben overgedragen.

De aanhouding van Faissal Taghi is een belangrijke stap in het onderzoek naar de criminele organisatie van Ridouan Taghi. Als Faissal Taghi wordt veroordeeld, kan dit leiden tot nieuwe inzichten in de manier waarop de criminele organisatie van Taghi opereert.

De aanhouding van Faissal Taghi is ook een belangrijke stap in de strijd tegen de georganiseerde misdaad. Het is een signaal aan andere criminelen dat hun kinderen niet veilig zijn. Het toont ook aan dat Nederland bereid is samen te werken met andere landen om de georganiseerde misdaad te bestrijden.