© crime-nieuws.nl

“Onderzoek Weski gericht op communicatie tussen Taghi en maffiabaas Imperiale over miljoenen drugsgeld”

Het onderzoek rond advocaat Inez Weski zou zich richten op berichten tussen Ridouan Taghi en maffiabaas Raffaele Imperiale.

Volgens politiebronnen onderzoekt de politie of de gearresteerde advocaat Inez Weski berichten heeft doorgegeven tussen haar cliënt Ridouan Taghi en Raffaele Imperiale, een kopstuk van de Italiaanse maffia. Dat heeft RTL bekendgemaakt.

De berichten zouden gaan over geld dat bestemd was voor de criminele organisatie van Taghi. Weski zou fungeren als doorgeefluik tussen de twee criminelen. Het Parool meldde eerder op de dag dat Weski door familieleden van Taghi onder druk is gezet om deze rol op zich te nemen.

Taghi zit momenteel in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, de zwaarst beveiligde gevangenis van Nederland. Zowel Taghi als Imperiale zaten voor hun arrestaties ondergedoken in Dubai. Ze zouden zich daar bezig hebben gehouden met cocaïnetransporten. Taghi had volgens justitie tientallen miljoenen bij de maffiabaas. De Sky ECC berichten zouden mogelijk een rol hebben gespeeld met het verplaatsen/overhandigen van het geld.

De maffiabaas werkt sinds zijn aanhouding in Dubai mee met de Italiaanse politie en justitie. Hij zou verklaringen en bekentenissen hebben afgelegd. Wie hij precies allemaal genoemd heeft (of niet) is nog niet openbaar gemaakt.