© Instagram

Zwaarbewapende agenten bewaken pand in Eindhoven na ontdekking drugslab

De politie heeft in een bedrijfspand in Eindhoven een drugslab ontdekt en ontmanteld.

Naar aanleiding van een drugscontrole werden dinsdagmiddag meerdere panden aan de Hooge Zijde bezocht en doorzocht. In het pand troffen agenten een drugslab in een afgesloten ruimte. Na de ontdekking is het gebied afgezet en een onderzoek gestart.

Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) zijn opgeroepen om onderzoek te doen naar de chemicaliën en het drugslab veilig te ontmantelen. Gedurende de nacht is het pand bewaakt door zwaarbewapende agenten.

In het drugslab werd vermoedelijk synthetische drugs geproduceerd. In het belang van het onderzoek geeft de politie momenteel geen informatie over welke drugs er precies werden gemaakt. In totaal werden enkele duizenden liters chemicaliën aangetroffen. Deze zijn onderzocht en worden verder afgevoerd en op een veilige manier verwerkt.

De politie heeft in verband met het drugslab twee verdachten aangehouden. Een 58-jarige man uit Bladel werd aangehouden in het bedrijfspand. Later op de avond werd na verder onderzoek een 41-jarige man aangehouden bij zijn woning in Eindhoven. Beiden zitten vast op verdenking van betrokkenheid bij het drugslab. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.