Eén van de zwaarbewapende overvallers bij Schöne Edelmetaal in Amsterdam.

Zwaarbewapende overvallers waardetransport Amsterdam maakten ruim 12,2 miljoen euro buit

De daders van de spectaculaire overval op een waardetransport in Amsterdam maakten ruim 12,2 miljoen euro buit.

Dat meldt RTL Boulevard. Op woensdag is de eerste zitting tegen de verdachten. Drie personen zijn nog voortvluchtig en worden gezocht door de politie. De waardetransport van Brinks bij Schöne Edelmetaal bestond voornamelijk uit goud en diamanten. Er lag voor ruim 67 miljoen euro in de wagen. De overvallers wisten in korte tijd 12,2 miljoen euro aan buit in de gereedstaande auto’s te laden. Het ging om 22 pakketten die verdeeld werden over twee auto’s.

In Broek in Waterland probeerden de daders via een weiland te ontkomen. Agenten hebben uiteindelijk één van de overvallers doodgeschoten en meerdere aanhoudingen verricht. Later die dag werd op de A16 bij Rotterdam nog een verdachte gepakt. De politie zegt de volledige buit terug te hebben gevonden maar wel nog op zoek te zijn naar drie verdachten.

Een aantal van de opgepakte verdachten hebben bij de politie verklaringen afgelegd omtrent een aantal zaken. De overvallers zouden voor hun actie op 19 mei in een huis in Antwerpen hebben verbleven. Daar kregen ze ook hun auto’s. Reden voor deelname aan de wildwest overval was voor sommigen het feit dat ze schulden hadden. Meer details zullen mogelijk woensdag bekend worden tijdens de eerste zitting.