Zware criminelen verspreiden doelbewust Mocro Maffia ‘dodenlijst’ voor dwaalspoor

Er gaat een zogenaamde ‘dodenlijst’ rond in Utrecht en omgeving en op verschillende websites. Dit is een doelbewuste actie van criminelen om politie en justitie op een verkeerd spoor te zetten.

In de rondgestuurde berichten worden vele liquidaties gelinkt aan één persoon. Het is duidelijk dat de maker van de berichten in een andere kamp/groep zit dan degene die beschuldigd wordt. Het is al veel langer aan de gang dat criminelen of handlangers doelbewust worden ingezet om valse, maar soms ook informatie die (half) klopt, rond te sturen.

Dit wordt om meerdere redenen gedaan. Zo willen ze het onderzoek van politie en justitie in een bepaalde richting duwen. Daarnaast worden zulke berichten ook verspreid om onrust in het criminele milieu te veroorzaken. Hierdoor worden mensen automatisch een doelwit terwijl ze er mogelijk niets mee te maken hebben.

Dit soort taferelen vonden jaren geleden al plaats denk daarbij aan de website crimebron. Daar werden regelmatig doelbewust reacties geplaatst en mensen gelinkt aan liquidaties en zware misdaden terwijl daar op dat moment geen bewijs voor was. De beheerder van die site heeft door al die reacties en namen die genoemd werden een pistool op zijn hoofd gekregen en moest noodgedwongen stoppen.

Op Vlinderscrime werden dit soort rondgestuurde berichten ook geplaatst zonder enig onderzoek. Daar werd dezelfde persoon als in de Utrechtse dodenlijst verantwoordelijk gehouden voor liquidaties en andere zaken. De beheerder van die site, Martin Kok, is inmiddels geliquideerd na vele bedreigingen omtrent zijn publicaties. Meerdere mensen en groepen waren boos op de beheerder van Vlinderscrime.

Het zal niet de laatste keer zijn dat er doelbewust verkeerde informatie, of half kloppende informatie, wordt verspreid. Degene die de berichten rondstuurt of reacties plaatst heeft natuurlijk ook belangen en doet dit niet omdat hij of zij zo graag wil dat de liquidaties worden opgelost. De politie is nu op zoek naar de maker van de Mocro Maffia ‘dodenlijst’.