6 jaar cel voor organiseren brute overval in Brabant op oma eigen vriendin

Een man is veroordeeld tot 6 jaar cel voor een brute overval in Brabant op de oma van zijn eigen vriendin.

De rechtbank Oost-Brabant heeft de 26-jarige man uit Veldhoven schuldig bevonden en een gevangenisstraf van 6 jaar opgelegd voor de woningoverval in Duizel. Vijf medeverdachten hebben celstraffen variërend van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, tot 4,5 jaar opgelegd gekregen voor hun rol.

In de nacht van 22 september 2020 werd de 81-jarige vrouw rond 1.30 uur opgeschrikt door drie mannen in haar woning in het buitengebied in Duizel. De overvallers waren gewapend met een vuurwapen en een hamer en bedreigden het slachtoffer. Haar tas met daarin geld en een bankpas is met grof geweld uit haar handen getrokken. Ze wordt gedwongen haar pincode af te geven. 

Eén van de overvallers blijft daarna bij het slachtoffer terwijl de rest geld van de rekening van de vrouw probeert te halen bij het Holland Casino in Eindhoven. Met tiewraps om haar enkels en polsen wordt de vrouw uiteindelijk na enige tijd achtergelaten op haar bed. Ze weet een buurvrouw te waarschuwen en de politie komt daarna ter plaatse.

Kort na de overval worden in Valkenswaard twee verdachten opgepakt. Ze zitten in een gestolen busje, dat de politie op de N2 bij Waalre wil controleren. Het voertuig gaat er vandoor en crasht uiteindelijk in de buurt van een camping in Valkenswaard. Terwijl twee mannen worden opgepakt, worden in en om het busje spullen gevonden die afkomstig zijn van de woningoverval. Zo vinden agenten een briefje met daarop een pincode, de pinpas van het slachtoffer en haar rijbewijs. Na verder onderzoek worden uiteindelijk zeven verdachten aangehouden.