Vrouw zwaar mishandeld door drietal in bontkragen in Amsterdam: politie zoekt getuigen

Afgelopen zondagochtend vroeg in de ochtend is een toeriste zwaar mishandeld in de buurt van het Leidsebosje in Amsterdam. De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling.

Aanval in de vroege ochtend

Het incident vond plaats tussen 4.00 en 5.00 uur in de ochtend. De vrouw, die op weg was naar haar hotel na een bezoek aan de Melkweg, liep al bellend over straat toen ze een groep van drie mannen tegenkwam. Ze vroeg een van hen om een sigaret, wat leidde tot een discussie en wederzijdse beledigingen. Plotseling kreeg de toeriste een harde klap in haar gezicht, waardoor haar kaak op meerdere plekken brak.

Signalement verdachten

De politie is op zoek naar drie verdachten. De eerste verdachte wordt omschreven als lichtgetint, terwijl de andere twee mannen een donkere huidskleur hebben. Alle drie droegen ze jassen met bontkragen.

Getuigen gezocht

De politie roept getuigen van de mishandeling op om zich te melden. Mogelijk zijn er mensen die de discussie of de mishandeling zelf hebben gezien, of die camerabeelden hebben die relevant kunnen zijn voor het onderzoek.