© Pexels / Pixabay

Duitse politie onderzoekt nieuwe aanval op politica en gaat uit van racisme

Adeline Abimnwi Awemo, een CDU-politica van Kameroense afkomst, is recentelijk aangevallen in Cottbus terwijl zij bezig was met het plakken van verkiezingsposters voor de deelstaatverkiezingen in Brandenburg.

Het incident vond plaats op vrijdagavond, toen Awemo actief was in de straten van Cottbus om de verkiezingscampagne van haar partij te ondersteunen.

Aanval en Verwondingen

Tijdens het plakken van de posters werd Awemo onverwacht aangevallen. De aanvaller, die later is geïdentificeerd als een 29-jarige vrouw, schreeuwde “Je bent geen mens!” tijdens de aanval. Awemo raakte lichtgewond aan haar nek en werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig waren haar verwondingen niet levensbedreigend en werd ze na behandeling weer naar huis gestuurd.

Verdachte en Motieven

De politie heeft de 29-jarige vrouw die verantwoordelijk wordt gehouden voor de aanval aangehouden. De autoriteiten vermoeden dat het incident mogelijk racistische motieven heeft gehad, gezien de aard van de opmerkingen die tijdens de aanval zijn gemaakt. Het onderzoek naar de precieze motieven en omstandigheden van de aanval is nog gaande.

Reactie van Awemo

Ondanks de traumatische ervaring blijft Adeline Abimnwi Awemo vastberaden om door te gaan met haar politieke activiteiten. Ze heeft aangegeven dat ze niet zal afzien van haar politieke werk en dat ze vastbesloten is om haar campagne voort te zetten, ondanks de aanval. Haar standvastigheid en toewijding aan haar politieke missie benadrukken haar vastberadenheid om bij te dragen aan de politieke dialoog en verandering in Brandenburg.

De aanval op Awemo onderstreept de noodzaak van voortdurende aandacht voor de uitdagingen waarmee politieke figuren, vooral van diverse achtergronden, geconfronteerd worden. Het incident heeft ook bredere vragen opgeroepen over de tolerantie en acceptatie in de huidige politieke sfeer.