Amsterdammers met stapels cash en drugs gepakt na asociaal rijgedrag in dure huurauto

Op de A58 zijn na asociaal rijgedrag Amsterdammers gepakt met stapels cash en drugs in een dure huurauto.

Op vrijdagmiddag 19 mei 2023 heeft de politie op de Westerscheldetunnelweg vier Amsterdammers aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet en witwassen. Het viertal, bestaande uit mannen van 18, 20 (2x) en 21 jaar oud, werd in een opvallende, dure huurauto met Duitse kentekenplaten aangetroffen.

De politie trok de aandacht van de mannen tijdens een routinecontrole op de A58 vanwege hun asociale rijgedrag in de afgelopen periode. Na nader onderzoek werd besloten tot een controle van de auto en de inzittenden.

Bij het doorzoeken van de voertuig roken de agenten een sterke henneplucht. Hierop werden de vier Amsterdammers onderworpen aan een grondige inspectie, waarbij grote geldbedragen en drugs werden ontdekt. Enkele mannen bleken hennep en hasj bij zich te hebben. Tevens werden er geld en drugs aangetroffen in de auto. In totaal is er bijna 15.000 euro aan contant geld en ongeveer 45 gram drugs in beslag genomen.

De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek en verhoor. Momenteel zitten ze nog vast. De politie zal de zaak verder onderzoeken om de betrokkenheid van de verdachten bij de vermeende overtredingen van de Opiumwet en het witwassen te achterhalen.

Deze arrestatie benadrukt de inspanningen van de politie om de handhaving van de wet en de bestrijding van georganiseerde criminaliteit te waarborgen. Het onderzoek zal worden voortgezet om de volledige omvang van de zaak te achterhalen en eventuele medeplichtigen op te sporen.

De politie roept getuigen of personen met relevante informatie op om contact op te nemen, zodat het onderzoek kan worden ondersteund.