liquidatie broer mocro maffia kroongetuige nabil b. reduan shurandy s
Schutter Shurandy S. liquidatie broer kroongetuige bij bedrijf slachtoffer. © Politie Amsterdam

Beelden vrijgegeven van verdachte schutter liquidatie broer Mocro Maffia kroongetuige

De politie in Amsterdam heeft in overleg met het Openbaar Ministerie (OM) beelden vrijgegeven van de hoofdverdachte van de liquidatie van Reduan Bakkali. De man kwam met een pistool in zijn achterzak naar het sollicitatiegesprek.

Het onderzoeksteam wil graag weten wie de kleding op de foto heeft gevonden. Mensen die weten waar de kleding ligt wordt verzocht om contact op te nemen met de politie. Verder vraagt de politie mensen die iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Tt. Vasumweg of de Klaprozenweg op de NDSM-werd in Noord. Alle informatie kan anoniem worden doorgegeven via een speciaal daarvoor geopende telefoonnummer: 06-57435079.

Foto links verdachte schutter komt binnen en rechts is het moment dat de man op de vlucht slaat. © Politie Amsterdam

De 41-jarige Reduan Bakkali is de broer van de nieuwe Mocro Maffia kroongetuige. Zes dagen na bekendmaking dat er een kroongetuige is werd de onschuldige Reduan doodgeschoten in zijn bedrijf. Kort na de liquidatie hield de politie al de 41-jarige Shurandy (‘Andy’) S. aan op verdenking van betrokkenheid. Later zijn nog twee medeverdachten aangehouden.

Het onderzoek naar de liquidatie is in volle gang en de politie is nu op zoek naar getuigen. Onder meer mensen die iets weten over de vluchtauto, een Seat Leon met kenteken 45-XK-SX. De wagen is in januari in Nieuwegein gestolen. Op de dag voor de liquidatie is de Seat Leon vanuit Hilversum naar Amsterdam gereden.