liquidatie broer mocro maffia kroongetuige nabil b. reduan shurandy s
Schutter liquidatie broer kroongetuige bij bedrijf slachtoffer. © Politie Amsterdam

‘Directeur tropische plantenkwekerij opgepakt in onderzoek liquidatie broer Mocro Maffia kroongetuige’

Eén van de aangehouden verdachten in het onderzoek naar de liquidatie van Reduan Bakkali (41) blijkt de directeur te zijn van een tropische plantenkwekerij uit De Lier.

Dat meldt Het Parool. De 31-jarige man werd aangehouden door de recherche na een DNA-match. Op één van de aangetroffen vuurwapens werd een DNA-spoor gevonden dat leidde naar de Lierenaar. De familie van de man is overtuigd van het feit dat er iets fout moet zijn gegaan en dat de verdachte niets te maken heeft met de liquidatie van de broer van de Mocro Maffia kroongetuige.

Familie en politie zouden zeer verbaasd zijn omtrent het aantreffen van sporen van de plantenkweker. Het kan dat DNA op verschillende wijze ergens terechtkomt maar dan nog blijft de vraag hoe komt het DNA van de 31-jarige tropische plantenkweker in de database van het NFI? Om een match te krijgen moet zijn DNA eerder zijn afgenomen in een zaak of iets dergelijks. Als je niet in de database staat kunnen ze je DNA wel aantreffen op een vuurwapen of ergens anders maar er komt dan geen match.

Of de man daadwerkelijk niets te maken heeft met deze zaak of dat het hier alleen gaat om aannames valt nog te bezien. De verdachte zit in ieder geval vast en zijn mogelijke rol en betrokkenheid wordt onderzocht. Naast de tropische plantenkweker werd ook nog een man uit Rijswijk aangehouden. Ook zijn DNA zat op één van de wapens.

Vorige week werd de 41-jarige Reduan Bakkali geliquideerd bij zijn bedrijf aan het NDSM-werf in Amsterdam-Noord. De schutter deed zich voor als een sollicitant en schoot Bakkali dood. Na de liquidatie heeft de politie meerdere aanhoudingen verricht. Het onderzoek is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.