cooked sausage
Photo by mali maeder on Pexels.com

Explosief tot ontploffing gebracht bij restaurant Amsterdam

De Amsterdamse politie onderzoekt een explosie bij een restaurant.

In de nacht van woensdag op donderdag heeft er kort een brand gewoed in een restaurant aan het Bijlmerplein in Amsterdam. De brand is vermoedelijk ontstaan door een explosief dat in het pand is afgegaan. De politieagenten die zich op dat moment in het bureau aan de Flierbosdreef bevonden, hoorden rond 02.40 uur een zeer harde knal en gingen direct naar buiten. Kort daarna kregen zij het bericht dat er een brand zou zijn in een pand aan het Bijlmerplein.

Toen de politie ter plaatse kwam, zagen zij dat er brand was in het restaurant en dat het vuur zich aan het verspreiden was. Gelukkig trad de sproei-installatie in werking, waardoor het meeste vuur gedoofd werd. De brandweer was snel ter plaatse en wist de brand onder controle te krijgen.

Er wordt een verdacht persoon gezocht die zich kort voor de explosie in de omgeving zou hebben opgehouden. Het gaat om een man met een stevig postuur, tussen de 1,60 en 1,75 meter lang, met een getinte tot licht getinte huidskleur. Hij was geheel in het zwart gekleed, had een capuchon op en bedekte een deel van zijn gezicht. De man liep uiteindelijk in de richting van de Bijlmerdreef.

De politie roept getuigen op zich te melden als zij iets verdachts hebben gezien rond het tijdstip van de explosie of als zij meer informatie hebben over de verdachte persoon. Het onderzoek naar de brandstichting is in volle gang en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.