Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Explosieven ontploft bij café en woning in Rotterdam, politie zoekt getuigen

De Rotterdamse politie onderzoekt twee aanslagen met explosieven en zoekt mogelijke getuigen.

Op 18 juli werden een café aan de Beukelsweg en het portiek van een appartementencomplex aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam getroffen door explosies. Gelukkig raakte niemand gewond bij deze incidenten. De politie is direct begonnen met onderzoek en is op zoek naar getuigen en camerabeelden om de daders te achterhalen.

Bewoners en omwonenden aan de Wolphaertsbocht werden rond 03.40 uur opgeschrikt door een harde knal bij een van de toegangsdeuren van het appartementencomplex, gevolgd door een brand. De brandweer heeft de brand snel kunnen blussen, maar de schade aan het portiek is aanzienlijk.

Een kwartier na de explosie aan de Wolphaertsbocht vond er ook een explosie plaats op de Beukelsweg, waarbij de ruit van een café vernield werd. Hoewel de politie snel ter plaatse was, waren de daders al gevlucht. Gelukkig brak er geen brand uit en raakte niemand gewond bij deze explosie.

Nog dezelfde nacht is de politie gestart met buurtonderzoeken om informatie te verzamelen. Daarnaast zijn ze op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben van de explosies. Ook worden camerabeelden geanalyseerd om meer inzicht te krijgen in de daders en de toedracht van de incidenten.

Het onderzoek naar de explosies in Rotterdam is nog in volle gang. De politie roept getuigen op om zich te melden en eventuele camerabeelden te delen. Door samen te werken met de gemeenschap hoopt de politie de daders op te sporen en verantwoordelijkheid te laten nemen voor hun acties. Het doel is om de veiligheid en rust in de getroffen gebieden te herstellen.