© US Army via Wikimedia Commons

Schutter liquidatie broer Mocro Maffia kroongetuige zéér duidelijk op beeld

Er is nogal wat commotie ontstaan door de liquidatie van Reduan Bakkali, de broer van de nieuwe Mocro Maffia kroongetuige. De schutter is zeer duidelijk op beeld vastgelegd door bewakingscamera’s.

Rondom het bedrijf van het 41-jarige slachtoffer hangen meerdere bewakingscamera’s. De schutter had die dag een ‘sollicitatiegesprek’ bij Reduan Bakkali en kwam op deze manier het bedrijf binnen. De man is zonder vermomming gearriveerd en met het slachtoffer meegelopen.

Toen de twee eenmaal binnen waren werd plotseling het vuur geopend en is Bakkali met drie kogels om het leven gebracht. De schutter zou de broer van de nieuwe kroongetuige door het hoofd hebben geschoten. Van de man zouden, volgens De Telegraaf, ‘haarscherpe beelden’ beschikbaar zijn.

Of de politie en het Openbaar Ministerie (OM) de beelden snel zullen vrijgeven om de dader op te sporen wordt momenteel bekeken. Het is gebruikelijk dat eerst op andere manieren geprobeerd wordt om de dader op te sporen voor er foto’s of ander beeld openbaar wordt gemaakt.

Veel mensen zijn nogal geschokt door de liquidatie van de broer van de Mocro Maffia kroongetuige. Dit was eigenlijk wel te verwachten nadat het OM bekendmaakte dat Nabil B. aan het praten is en dat hij volop namen noemt bij de politie. Heel naïef om te denken dat er dan geen maatregelen genomen zullen worden.

Het OM maakte afgelopen week bekend dat de 31-jarige Nabil B. is opgestaan als kroongetuige inzake meerdere Mocro Maffia liquidaties. B. zou hierbij namen hebben genoemd van vermeende opdrachtgevers en tussenpersonen, Redouan (Ridouan) T. en Saïd R. De twee mannen staan nu op de Nationale Opsporingslijst.