Jasper S. veroordeeld tot 18 jaar celstraf voor moord en verkrachting Marianne Vaatstra

De rechtbank in Leeuwarden acht bewezen dat Jasper S. zijn slachtoffer Marianne Vaatstra heeft verkracht en vermoord in 1999. Jasper S. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar. Dit is niet conform de eis van het OM. Zij hadden eerder 20 jaar gevangenisstraf geëist.

S. bekende bij de politie en op de zitting dat hij het 16-jarige slachtoffer, Marianne Vaatstra, eerst heeft gewurgd alvorens haar keel met een mes door te snijden. Het stoffelijk overschot van Marianne werd op 1 mei 1999 gevonden in een weiland bij Veenklooster.

Jasper werd vorig jaar aangehouden na mee te hebben gedaan aan een grootschalig DNA onderzoek. Het is nog altijd een raadsel waarom hij daaraan heeft meegedaan. Vermoedelijk kon hij gewoonweg niet anders aangezien zijn vader en zoon ook meededen en justitie dus sowieso wel uiteindelijk bij hem zouden aan komen kloppen.

In zijn laatste woord zij S. enorme spijt en wroeging te hebben van zijn walgelijke daad. Maar blijkbaar had hij toch niet zoveel spijt en wroeging, want anders had hij zich in die 13 jaar na de moord wel zelf aangegeven bij politie of justitie.