Jongens van 12 en 13 jaar aangehouden voor mishandeling man op station Bijlmer Arena in Amsterdam

De politie heeft twee jongens van 12 en 13 jaar aangehouden in het onderzoek naar de mishandeling van een man op station Bijlmer Arena.

Twee jongens van 12 en 13 jaar zijn recentelijk aangehouden in verband met het onderzoek naar de mishandeling van een man op station Amsterdam Bijlmer Arena. Op vrijdagavond vond het incident plaats waarbij het slachtoffer werd geschopt, geslagen en uiteindelijk op het spoor werd geduwd. Deze recente arrestaties brengen het totaal aantal verdachten in deze zaak op negen.

De politie heeft aangegeven dat zes van de arrestanten nog steeds als verdachten worden beschouwd, waarvan er drie momenteel vastzitten. De twee jongens die zich gisteren bij de politie meldden, zijn op vrije voeten, maar blijven wel verdachten in het lopende onderzoek. De politie verdenkt de betrokkenen van poging tot doodslag.

Op dit moment is het slachtoffer nog niet geïdentificeerd en is zijn verblijfplaats onbekend. De politie heeft gesproken met een getuige die de man na zijn val op het spoor heeft geholpen. Volgens de getuige sprak het slachtoffer geen Nederlands en beheerste hij slechts beperkt Engels.

De advocaat van één van de verdachten beweert dat het slachtoffer voorafgaand aan de mishandeling een minderjarige jongen zou hebben aangerand. Volgens de advocaat zou de man de jongen ongevraagd op de mond hebben gezoend. Als reactie daarop zou de jongen hebben deelgenomen aan de mishandeling. Er is inmiddels aangifte van aanranding tegen de man gedaan.

Het onderzoek naar deze ernstige mishandeling is nog gaande. De politie roept getuigen op om zich te melden als zij meer informatie hebben die kan bijdragen aan het oplossen van deze zaak.