ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Justitie blundert opnieuw met foto’s Mocro Maffia kroongetuige in dossier

Justitie heeft opnieuw een grote fout gemaakt door foto’s van kroongetuige Nabil B., toe te voegen aan het dossier en te verspreiden.

Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt berichtgeving omtrent het verspreiden van foto’s van de kroongetuige. B. wordt al enige tijd beschermd nadat hij besloot verklaringen af te leggen inzake een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. Zijn onschuldige broer Reduan werd kort na bekendmaking van de kroongetuige deal met justitie doodgeschoten. De schutter is veroordeeld tot 28 jaar celstraf.

Eerder werd al door een fout van het Openbaar Ministerie (OM) de foto van B. opgenomen in het strafdossier. Het dossier is inzichtelijk voor alle verdachten in het Marengo-proces. Of dat veel uitmaakt is maar zeer de vraag aangezien de verdachten bekenden zijn van de kroongetuige en precies weten hoe hij eruitziet.

Ridouan T. de hoofdverdachte in het Marengo-proces was geruime tijd op de vlucht tot hij recent in Dubai werd aangehouden. T. zat in een villa met dichte gordijnen, volgens de politiechef. Kort na de aanhouding werd hij het land uitgezet en overhandigd aan de Nederlandse autoriteiten. Hij zit nu vast in een cel in de EBI in Vught. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., wordt nog internationaal gezocht door politie en justitie.