Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Marechaussee pakt verdachte drugssmokkel en handel in onderzoek Sky ECC chats

De marechaussee heeft in een Sky ECC onderzoek naar drugssmokkel en handel een verdachte aangehouden.

Op dinsdag 9 mei heeft de Koninklijke Marechaussee een 36-jarige man uit Amstelveen gearresteerd in verband met een lopend onderzoek naar drugssmokkel. Het onderzoek naar de verdachte begon nadat een rechercheteam van de Marechaussee informatie had ontvangen dat de man betrokken was bij de handel in verdovende middelen. Deze informatie kwam aan het licht nadat versleutelde berichten via SKY ECC waren ontcijferd en geanalyseerd door een gespecialiseerd team.

De man wordt ervan verdacht dat hij zich tussen 2019 en 2021 schuldig heeft gemaakt aan de handel in en het bezit van verdovende middelen, evenals het plegen van voorbereidingshandelingen met betrekking tot de smokkel van verdovende middelen.

Tijdens het uitvoeren van deze illegale activiteiten maakte de verdachte gebruik van de diensten van legale bedrijven, zowel in Nederland als in het buitenland. Uit de ontcijferde berichten bleek dat hij naar verluidt betrokken was bij de invoer van honderden kilo’s cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar zowel Schiphol als de haven van Rotterdam.

Het onderzoek naar deze zaak zal worden voortgezet door het rechercheteam van de Koninklijke Marechaussee, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.