ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Marengo-proces rond reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe van start in bunker Schiphol

Het grote Marengo-proces dat draait om een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe is vandaag in de zwaar beveiligde bunker op Schiphol van start gegaan.

De zaak tegen de verdachten kwam aan het rollen nadat Nabil B. besloot om verklaringen af te gaan leggen. B. was zelf betrokken bij liquidaties, zoals vluchtauto’s regelen, en kwam klem te zitten toen één van de wagens die hij regelde gebruikt werd bij de foute liquidatie van Hakim Changachi. De daders vergisten zich en hadden eigenlijk een andere man dood moeten schieten. Enkele dagen na de foute liquidatie probeerden ze het doelwit alsnog te doden en werden na een achtervolging aangehouden door de politie.

Na de liquidatie op Changachi kwam B. klem te zitten omdat familie en bekenden van het slachtoffer wisten dat hij iets te maken had met de voorbereidingen van de liquidatie. De verdachte zag zich daarna genoodzaakt om naar justitie te stappen uit angst voor beide partijen. Dit heeft B. en zijn familie uiteindelijk heel erg veel gekost want hun onschuldige broer en zoon Redouan werd kort na bekendmaking van de kroongetuige deal geliquideerd. De schutter is inmiddels veroordeeld maar heeft verder geen namen genoemd.

De hoofdverdachten in het Marengo-proces, de gezochte Ridouan T. en Saïd R., zijn nog op de vlucht en worden bij verstek veroordeeld als de rechter uiteindelijk uitspraak doet en de twee zitten nog steeds niet vast. Voor de gouden tip die leidt naar hun aanhouding is 100.000 euro beloning uitgeloofd. T. en R. worden verdacht van het opdrachtgeven tot meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Daarnaast worden de mannen beschuldigd van het runnen van een criminele organisatie en grootschalige internationale drugshandel.