De Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. was foor een foutje even te zien in de rechtbank waar het Marengo-proces werd behandeld.

Een woordvoerder van de rechtbank heeft het incident bevestigd en geeft aan dat er nu uitgezocht wordt waar het fout kon gaan. Direct nadat Nabil B. te zien was op het scherm is het snel op zwart gegaan. De kroongetuige was op een geheime locatie tijdens het proces en alles ging via videoverbinding.

Eerder werd al door een fout van het Openbaar Ministerie (OM) de foto van B. opgenomen in het strafdossier. Het dossier is inzichtelijk voor alle verdachten in het Marengo-proces. Of dat veel uitmaakt is maar zeer de vraag aangezien de verdachten bekenden zijn van de kroongetuige en precies weten hoe hij eruitziet.

De hoofdverdachten in het Marengo-proces, de gezochte Ridouan T. en Saïd R., zijn nog op de vlucht en worden bij verstek veroordeeld als de rechter uiteindelijk uitspraak doet en de twee zitten nog steeds niet vast. Voor de gouden tip die leidt naar hun aanhouding is 100.000 euro beloning uitgeloofd. T. en R. worden verdacht van het opdrachtgeven tot meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Daarnaast worden de mannen beschuldigd van het runnen van een criminele organisatie en grootschalige internationale drugshandel.