De neef van Ridouan T. zou in een afgeluisterd gesprek hebben gezegd dat hij gezocht wordt in verband met de liquidatie van advocaat Derk Wiersum.

Dat heeft de officier van justitie bekendgemaakt. Anouar T. werd al enige tijd getapt door de politie in een onderzoek naar gestolen auto’s. Na een uitzending van Opsporing Verzocht zou T. in een afgeluisterd gesprek hebben gezegd dat hij gezocht wordt voor de moord op de advocaat van Nabil B., de Mocro Maffia kroongetuige. De politie deed daarna een inval en heeft de verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Advocaat Derk Wiersum werd op 18 september 2019 doodgeschoten bij zijn woning in Amsterdam Buitenveldert. Hij stond toen al enige tijd de kroongetuige bij. Politie en justitie gaan ervan uit dat het bijstaan van Nabil B., advocaat Wiersum het leven heeft gekost. Er zijn inmiddels meerdere verdachten aangehouden in verband met de moord.

Het onderzoek rond Ridouan T. kwam door de liquidatie in Marrakech in een stroomversnelling nadat Marokko zich ook ermee ging bemoeien. Het net sloot zich steeds meer om T. die zich niet meer vrij kon bewegen. Volgens de politiechef in Dubai zat hij al sinds 2016 in een villa met dichte gordijnen. Of hij dan ook heen en weer pendelde naar Iran zoals eerder gemeld werd, is niet bekend. Volgens Weski is haar cliënt nooit in Iran geweest en zat hij sinds 2016 ondergedoken in Dubai. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., werd getraceerd en aangehouden in de Colombiaanse stad Medellin.

T. en Saïd R. worden verdacht van het opdracht geven tot meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Het gaat onder meer om de moord op Martin Kok van Vlinderscrime. Recent werd in Italië een verdachte aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid rond de liquidatie van Kok. De liquidatie van de broer van kroongetuige Nabil B. en zijn advocaat Derk Wiersum zijn nog niet toegevoegd aan het Marengo-proces. Of en zo ja wanneer dit ook al gaan gebeuren is niet bekend.