Opnieuw explosief gevonden in straat Rotterdam met meerdere geweldsincidenten

In een straat in Rotterdam waar het al langer onrustig is, is opnieuw een explosief gevonden.

In de onrustige straten van Rotterdam is opnieuw een verdacht pakketje gevonden. Een voorbijganger ontdekte het voorwerp gisterenavond voor een toko aan de Crooswijkseweg, waar eerder deze week al meerdere incidenten plaatsvonden. Het is nog onduidelijk of het om dezelfde toko gaat als waar eerder een explosief werd aangetroffen.

De politie heeft direct de omgeving afgezet en een team van experts ingeschakeld om het pakketje te onderzoeken. Na grondig onderzoek bleek het om een niet-explosief voorwerp te gaan en werd de afzetting weer opgeheven. De politie doet nog steeds onderzoek naar de eerdere incidenten in de straat en houdt alle opties open.

De Crooswijkseweg is al enige tijd het toneel van onrust en geweld. Zo vonden er deze week al meerdere explosies plaats en werd er een pand beschoten. Er zijn inmiddels een aantal verdachten aangehouden, maar de politie sluit niet uit dat er meer personen betrokken zijn bij de incidenten.

De gemeente Rotterdam heeft laten weten dat ze de situatie in de straat zeer serieus nemen en dat er extra maatregelen worden genomen om de veiligheid te waarborgen. Zo is er meer politie op straat aanwezig en worden er extra controles uitgevoerd. Bewoners en ondernemers in de straat maken zich echter zorgen en hopen dat de rust snel terugkeert.

Het is nog onduidelijk wie er achter de incidenten zit en wat het motief is. De politie doet er alles aan om de daders op te sporen en roept getuigen op om zich te melden. De gemeente Rotterdam en de politie benadrukken dat geweld en intimidatie in de stad niet getolereerd worden en dat er hard opgetreden zal worden tegen de daders