Opnieuw geweldsincidenten met explosieven bij panden Rotterdam

In Rotterdam hebben opnieuw geweldsincidenten met explosieven plaatsgevonden.

In Rotterdam hebben zich in de vroege ochtend van zaterdag 29 april twee incidenten voorgedaan bij winkelpanden, waarbij mogelijk sprake is van een explosie en brand. De politie doet onderzoek naar beide gevallen.

Op de Crooswijkseweg werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een verdachte situatie gemeld bij het alarmnummer. Een alerte getuige had twee mannen gezien die zich verdacht ophielden bij een winkelpand en rook een rare lucht. Dankzij deze melder hebben toegesnelde agenten bij het pand een fles met een vloeistof aangetroffen, waardoor mogelijk een brand of explosie is voorkomen. De fles is veiliggesteld voor onderzoek door de Forensische Opsporing. De politie doet verder sporenonderzoek, buurtonderzoek en bekijkt beschikbare camerabeelden.

Een uur later vond er op de Strevelsweg wel een explosie plaats bij een winkelpand, waarbij een korte brand ontstond. Buurtbewoners werden rond 4.00 uur opgeschrikt door harde knallen. Gelukkig raakte niemand gewond. Na de explosie zijn twee mannen op een scooter er vandoor gegaan. De politie zoekt getuigen die meer informatie hebben over deze mannen. De politie heeft ter plekke onderzoek gedaan met behulp van explosievenverkenners (TEV) en de Forensische Opsporing.

Het is nog onduidelijk of er een verband bestaat tussen beide incidenten. De politie doet daarom verder onderzoek en roept getuigen op om zich te melden.