Ouders baby gedumpt in vuilcontainer Amsterdam dachten volgens advocaat dat ze overleden was

De minderjarige ouders van de baby die in Amsterdam in een vuilcontainer werd gevonden, zouden hebben gedacht dat het kindje was overleden.

Dat heeft de advocaat, Gerald Roethof, van de vader van de baby bekendgemaakt in het televisieprogramma Op1. Volgens Roethof was alleen de vader aanwezig bij de geboorte van het kind en was zowel hij als de moeder er naar eigen zeggen van overtuigd dat het meisje kort na de bevalling was overleden. Daarop raakten de jongeren volgens de advocaat in paniek en wisten ze niet wat ze moesten doen.

‘Ze hebben met het kind op straat gelopen, kwamen op een gegeven moment langs die vuilcontainer, en toen is het kind daar geplaatst, laten we dat woord maar gebruiken’, aldus Roethof in Op1. Met de baby zou het volgens de advocaat goed gaan. Het kindje is in een pleeggezin geplaatst.

De minderjarige ouders van de gedumpte baby worden door justitie verdacht van kindermoord. De twee zijn aangehouden en hebben tijdens het verhoor verklaard de ouders van het kind te zijn. Ook de oma is verhoord door de politie. De verdachten zijn vrijgelaten en politie en justitie doen verder onderzoek in deze zaak.

De baby werd afgelopen zondagavond in een vuilcontainer aan de Meernhof in Zuidoost aangetroffen. Het kind werd ontdekt nadat iemand geluiden van een baby uit de container had horen komen. Na onderzoek werd de baby in een boodschappentas gevonden. Het OM is in verband met de leeftijd van de verdachten, beiden 17 jaar oud, terughoudend met het delen van informatie.