© Twitter

Politieagent die gericht schoot op tractor bij boerenprotest A32 vervolgd voor poging doodslag

De politieagent die op een afslag van de A32 schoot op een tractor bij de boerenprotest wordt vervolgd voor poging doodslag.

Het strafrechtelijk onderzoek naar het schietincident bij de A32 in Heerenveen op 5 juli 2022 is afgerond. Het onderzoek richtte zich op een politieagent die heeft geschoten op de cabine van een rijdende tractor met daarin een 16-jarige bestuurder. Op basis van het onderzoek heeft het Openbaar Ministerie besloten de betreffende politieagent strafrechtelijk te vervolgen voor poging tot doodslag.

De zaak zal worden behandeld door de Blauwe Kamer van de rechtbank Midden-Nederland, die sinds 1 juli 2022 alle zaken behandelt waarin een politieambtenaar wordt vervolgd naar aanleiding van gebruik van geweld in de uitoefening van zijn functie. Er is nog geen zittingsdatum bekend.

Het OM benadrukt dat er op social media onjuiste informatie wordt verspreid over de identiteit van de verdachte in deze zaak. Een politieman wordt ten onrechte gelinkt aan het schietincident. Het OM maakt geen persoonsgegevens van verdachten bekend, maar wijst er wel op dat het verspreiden van onjuiste informatie over de identiteit van een verdachte mensen kan beschadigen.

Het strafrechtelijk onderzoek naar het schietincident bij de A32 in Heerenveen heeft de verdachte in deze zaak aan het licht gebracht. Het OM zal de zaak verder behandelen en de verdachte zal worden berecht door de Blauwe Kamer van de rechtbank Midden-Nederland.