Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Strafzaak schutters liquidatie misdaadjournalist Peter R. de Vries opnieuw behandeld

De zaak rond de vermeende schutters van de liquidatie van misdaadjournalist Peter R. de Vries gaat opnieuw worden behandeld.

Tegen de twee werd eerder levenslang geëist voor het liquideren van De Vries. De mannen, Delano G. en Kamil E., werden kort na de schietpartij aangehouden. Sindsdien zitten beide mannen vast. Tijdens de rechtszaak werd voornamelijk ontkend of gezwegen. Het OM ziet ze als de uitvoerders van de moord. Nu heeft de rechtbank bepaald dat de zaak helemaal opnieuw moet. Dit is onder meer vanwege een nieuwe getuige. De strafzaak tegen de uitvoerders en vermoedelijke opdrachtgevers/tussenpersonen wordt nu samengevoegd.

Misdaadjournalist Peter R. de Vries fungeerde op het moment van de liquidatie, op 6 juli 2021, als vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B., in de zaak tegen Ridouan Taghi en zijn vermeende organisatie. Hij raakte ernstig gewond en is later bezweken aan zijn verwondingen. Eerder werd al bekend dat Taghi mogelijk als opdrachtgever zou zijn genoemd door één van de verdachten. Taghi zelf hoorde in het Marengo-proces levenslang tegen zich eisen. Hij is niet aangeklaagd in de zaak rond de liquidatie van De Vries, advocaat Derk Wiersum en Reduan B., de broer van de kroongetuige.