wiet crime nieuws

Tot 18 jaar cel geëist inzake dodelijke ripdeal met kalasjnikov voor 55 kilo wiet

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gevangenisstraffen tot 18 jaar geëist tegen verdachten van een dodelijke ripdeal. De daders waren van plan om 55 kilo wiet te roven.

In april 2018 werd Kaan Safranti doodgeschoten in zijn flatwoning in Breda. Het slachtoffer had die dag een afspraak met een aantal personen die wiet wilden kopen. Wat Safranti niet wist is dat de kopers niet van plan waren om te betalen maar vanaf het begin al uitgingen van een ripdeal.

De rippers dachten dat er 55 kilo wiet te halen was bij Kaan Safranti. Dit bleek niet te kloppen. De man had thuis maar 5 kilo liggen. Op een gegeven moment werd hij neergeschoten en is kort daarna overleden. De rippers zijn er vervolgens met spoed vandoor gegaan. Onderweg gooiden ze een Beretta 9mm en een kalasjnikov (AK-47) uit de auto.

Na onderzoek hield de politie zes personen, twee vrouwen en vier mannen, aan. De verdachten staan terecht voor het doodschieten van Safranti en stelen van een partij wiet. De rechter doet binnenkort uitspraak in deze zaak.