Tot 18 jaar geëist voor liquidatie met automatisch vuurwapen op parkeerplaats A12 bij De Meern

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tot 18 jaar cel geëist tegen twee verdachten inzake een liquidatie in september 2015 op een parkeerplaats aan de A12 bij De Meern.

Tegen een 27-jarige man werd 18 jaar gevangenisstraf geëist op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie. Een 31-jarige man moet 12 jaar de cel in als het aan het OM ligt. Volgens de officier van justitie is er overtuigend bewijs dat de twee achter de liquidatie zitten.

Het slachtoffer, de 37-jarige Aziz Anzi, werd in september 2015 geliquideerd in zijn witte Fiat 500. Met een automatisch vuurwapen werd hij onder vuur genomen en overleed vrijwel direct. De politie startte een uitgebreid onderzoek en besteedde onder meer in Opsporing Verzocht aandacht aan deze zaak. Dit onderzoek heeft geleid tot de aanhouding van de twee verdachten.

Het tweetal zou een tracker onder de auto van Anzi hebben geplakt en hem zodoende in de gaten hebben gehouden. Op de avond van zijn liquidatie zouden ze een afspraak met hem hebben gehad. De verdachten beroepen zich op hun zwijgrecht en zeggen verder helemaal niets.