‘Twee mannen stonden klaar’ om neergeschoten Peter R. de Vries te filmen na liquidatiepoging

Na de aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries zouden mogelijk twee mannen klaar hebben gestaan om beelden te maken.

Dat schrijft het AD op basis van bronnen rond het onderzoek naar de liquidatie. Uit camerabeelden van cafés in de Lange Leidsedwarsstraat zou te zien zijn dat twee mannen in het grijs achter de misdaadjournalist lopen die op dat moment na de uitzending van RTL Boulevard richting zijn auto liep.

Volgens de bronnen van de krant is het opvallend dat beiden hun telefoon tevoorschijn halen, zonder er iets mee te doen. Verder zouden hun bewegingen onnatuurlijk zijn geweest. Ook droegen ze vrijwel identieke kleding, namelijk een blauwe spijkerbroek, witte sneakers en een grijze trui. Kort na de aanslag op De Vries verschenen er online beelden waarin te zien was dat hij zwaargewond op de grond lag. Het OM heeft de nieuwe informatie nog niet bevestigd.

De misdaadjournalist werd op 6 juli neergeschoten op de Lange Leidsedwarsstraat na een uitzending van RTL Boulevard. Op 15 juli is De Vries bezweken aan zijn verwondingen. Het publiek kon eerder deze week afscheid van hem nemen in theater Carré. Een dag later vond er een besloten afscheid plaats voor familie, vrienden en andere bekenden van de misdaadjournalist.

In verband met de liquidatie zitten twee personen vast. Het gaat om de 35-jarige Poolse Kamil E. en de 21-jarige Delano G. uit Rotterdam. G. zou een neef zijn van een kopstuk van de Utrechtse ‘uitzendbureau voor moorden’. Naar verluidt kreeg hij 150.000 euro voor de moord op Peter R. de Vries. Een mogelijke opdrachtgever is voor zover bekend nog niet in beeld. Het onderzoek naar de liquidatie op De Vries is in volle gang.