Uitspraak inzake Marengo-proces tegen Taghi en medeverdachten in februari

Het vonnis in het omvangrijke liquidatieproces tegen Ridouan Taghi en zestien medeverdachten wordt pas op 27 februari uitgesproken, zo heeft de rechtbank aangekondigd.

De oorspronkelijke uitspraak was gepland voor oktober, maar de zaak bleek te ingewikkeld om die deadline te halen, waardoor het vonnis eerder werd uitgesteld.

De nieuwe advocaten van Ridouan Taghi, die Inez Weski vervingen, hadden om negen maanden uitstel gevraagd om zich grondig voor te bereiden op de zaak. De rechtbank vond dit echter te lang en heeft het verzoek afgewezen.

Vandaag kreeg kroongetuige Nabil B. de kans om een laatste woord te spreken in de rechtszaal, maar hij besloot daarvan af te zien. Hij zal op een later moment in de zaak spreken. De broer en advocaat van de kroongetuige zijn gedurende het proces geliquideerd. Later is Peter R. de Vries, die hem bijstond als vertrouwensman, om het leven gebracht. Voor die moord zijn meerdere personen aangehouden en vastgezet.

Het Marengo proces draait rond onder meer een reeks liquidaties. Justitie ziet Ridouan Taghi en zijn medeverdachten als opdrachtgevers/uitvoerders. Tegen hen zijn meerdere levenslange gevangenisstraffen geëist. Veel bewijs komt uit verklaringen van de kroongetuige en onderschepte/gekraakte pgp-chats.