Een verdachte in het proces rond liquidaties uitgevoerd door motorclub Caloh Wagoh, wordt vrijgelaten door de rechtbank.

Het gaat om de 57-jarige Roël T. die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op Justin Jap Tjong. De rechtbank vindt dat het Openbaar Ministerie (OM) de verdenkingen tegen T. niet duidelijk genoeg heeft gemaakt en laat hem dus vrij.

Eerder werd bekend dat met de liquidatie van Justin Jap Tjong de motorclub zich mocht bewijzen tegenover, volgens justitie Ridouan T., de opdrachtgever. Tjong zou eerder betrokken zijn geweest bij de foute liquidatie van Hakim Changachi. De daders moesten een andere man hebben die in dezelfde flat woonde. Toen Tjong later niet mee wilde doen met een plan om het doelwit alsnog te liquideren werd hij zelf gedood.

Volgens het OM heeft de nu vrijgelaten verdachte T. hem doodgeschoten. Zelf ontkent hij en zegt niet betrokken te zijn geweest bij moorden. Het bewijs tegen T. zou alleen afkomstig zijn van een verklaring van kroongetuige Tony de G. en verder zit er niets in het dossier tegen hem.

In het proces rond Caloh Wagoh staan zestien kopstukken en leden van de motorclub terecht. De groep zou, in wisselende samenstelling, liquidaties hebben uitgevoerd voor meerdere opdrachtgevers. Het gaat om elf moordopdrachten, waarvan er vijf zijn voltooid. De meeste opdrachten waren volgens het OM afkomstig van Ridouan T., die in het Marengo-proces terechtstaat voor een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe.

Tijdens de rechtszaak tegen de Caloh Wagoh verdachten werd ook bekend dat kopstuk Delano ‘Keylow’ R. werkzaam was voor RTL/Videoland voor het programma Nieuwe Penoze. Hiervoor zou hij de enorme blunder hebben begaan door foto’s te maken van chats over liquidaties waarin opdrachten werden gegeven en besproken. Andere leden van de motorclub waren te zien in de Netflix-serie Dope.