De politie heeft in verband met het onderzoek naar de liquidatie van broer van Mocro Maffia kroongetuige, Nabil B., wapens in beslag genomen.

Agenten hielden afgelopen maandag een 32-jarige man uit IJsselstein aan. In het onderzoek naar de moord op de broer van kroongetuige B. kwam naar voren dat deze man mogelijk betrokken is geweest bij de levering van de tas met vuurwapens waarin onder meer het wapen is aangetroffen waarmee op 29 maart 2018 de 41-jarige broer van kroongetuige B. in Amsterdam-Noord werd doodgeschoten.

Uiteindelijk is na onderzoek geen bewijs boven tafel gekomen inzake het leveren van de tas met wapens. De verdachte weigert met de politie te praten. Tijdens doorzoeking in zijn woning zijn twee wapens en munitie aangetroffen. De man is daarop aangehouden voor verboden wapenbezit.

Op 29 maart 2018 werd de broer van de kroongetuige geliquideerd in zijn bedrijf aan de TT. Melissaweg in Amsterdam-Noord. Al snel na de liquidatie werden een aantal verdachten aangehouden. Eén man, een 34-jarige Hagenaar, wordt verdacht van wapenbezit maar niet vervolgd voor medeplichtigheid aan moord. De andere verdachten, waaronder de directeur van een tropische plantenkwekerij, werden al snel vrijgelaten en zijn geen verdachte in deze zaak.