ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Advocaat Ridouan Taghi: ‘Mijn cliënt heeft niet van doen met dodenlijst Peter R. de Vries’

De advocaat van Ridouan Taghi heeft kritiek op het feit dat er ‘zonder enige objectieve onderbouwing’ gewezen wordt naar haar cliënt inzake de poging tot liquidatie op misdaadjournalist Peter R. de Vries.

Dat heeft Inez Weski geschreven in een persverklaring. De raadsvrouw verwijst hierbij onder meer naar uitspraken van De Vries uit 2019 waarin hij meldde op een dodenlijst van Taghi te staan. ‘Daarover werd destijds ook zonder enige onderbouwing naar cliënt gewezen als schuldige’, aldus Weski. ‘Cliënt heeft toen laten weten niets van doen te hebben met zo’n dodenlijst.’

De advocate hoopt dat de aanslag op de misdaadjournalist grondig wordt onderzocht door de politie, waarbij alle mogelijke scenario’s worden bekeken. Op dit moment is het volgens Weski vooral belangrijk om ‘de rust en onafhankelijkheid in het onderzoek’ te bewaren. Ze zegt samen met haar kantoorgenoten geschokt te zijn door de aanslag.

Uit welke hoek de aanslag komt is zoals Weski inderdaad aangeeft vooralsnog niet te zeggen. Sinds enige tijd stond De Vries de Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. bij in het grote Marengo-liquidatieproces dat draait rond Ridouan Taghi en een reeks (pogingen tot) liquidaties. De onschuldige broer en advocaat van de kroongetuige werden eerder al geliquideerd. De Vries wilde ondanks het feit dat hij mogelijk op een dodenlijst stond geen beveiliging.