liquidatie broer mocro maffia kroongetuige nabil b. reduan shurandy s
Schutter Shurandy S. liquidatie broer kroongetuige bij bedrijf slachtoffer. © Politie Amsterdam

‘Advocaten familie Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. leggen werk neer’

De advocaten die de familie van Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. bijstonden, hebben uit vrees voor hun veiligheid het werk neergelegd.

Dat meldt Het Parool. De advocaten stonden de familie van B. jarenlang bij en hebben nu besloten om te stoppen omdat ze vermoeden dat de overheid niet langer in staat is om hen ‘goed te beveiligen’. De familie en advocaten zouden zeer ontevreden zijn naar aanleiding van een reeks incidenten. De druppel zou de liquidatie van advocaat Derk Wiersum zijn. Hij werd in september doodgeschoten in Amsterdam. Hiervoor is inmiddels de 36-jarige Giërmo B. aangehouden. Meerdere waarschuwingen van de familie van de kroongetuigen en de advocaten zouden in de wind zijn geslagen. Na de moord zouden de veiligheidsmaatregelen zijn opgevoerd maar volgens de krant worden de maatregelen door de advocaten ’te licht bevonden’.

Toen bekend werd dat er een kroongetuige-deal was met B. werd zijn onschuldige broer Reduan kort na bekendmaking van het nieuws geliquideerd. De schutter is inmiddels veroordeeld tot 28 jaar cel. De man, Shurandy S., heeft geen namen van opdrachtgevers genoemd.

De advocaat van de kroongetuige, de 44-jarige Derk Wiersum, werd op 18 september 2019 bij zijn woning in Amsterdam doodgeschoten. Op dat moment stond hij al enige tijd Nabil B., de Mocro Maffia kroongetuige, bij in het Marengo-proces. Die zaak draait om meerdere liquidaties en pogingen daartoe.

Volgens B. zou topcrimineel Ridouan T. de opdrachtgever zijn voor meerdere liquidaties. T. werd na jaren ondergedoken te zijn geweest aangehouden in Dubai. Inmiddels zit hij in een cel in de EBI in Vught. Volgens zijn advocaat zal T. aanwezig zijn bij de rechtszaken en mogelijk ook wat zeggen.

liquidatie broer mocro maffia kroongetuige nabil b. reduan shurandy s
Foto links verdachte schutter komt binnen en rechts is het moment dat de man op de vlucht slaat na de moord op Reduan B. de broer van de kroongetuige. © Politie Amsterdam