ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Justitie: ‘Meest gezochte crimineel van Nederland Ridouan T. bevindt zich in Midden-Oosten’

Justitie zegt aanwijzingen te hebben dat de voortvluchtige Ridouan T. zich in de Golfregio in het Midden-Oosten bevindt.

Wat precies de aanwijzingen en/of signalen zijn die het OM heeft is niet bekendgemaakt. Eerder werd gesuggereerd dat T. en de gezochte Saïd R. mogelijk in Dubai zouden verblijven. Of justitie nu ook Dubai bedoeld of een andere locatie in het Midden-Oosten willen ze niet zeggen.

Justitie en politie zetten alles op alles om de voortvluchtige Ridouan T. en Saïd R. te traceren en aan te houden. Een team van tientallen politieagenten is intensief bezig om te achterhalen waar T. en R. momenteel verblijven. Vorige week nog zei een woordvoeder geen idee te hebben waar Nederlands meest gezochte criminelen zich bevinden. ‘Als we wisten waar ze waren, zouden we ze waarschijnlijk al aangehouden hebben.’ Aldus de woordvoerder.

Of justitie echt weet waar T. zich bevindt is maar zeer de vraag. Regelmatig wordt dit soort informatie naar buiten gebracht om onrust te creëeren zodat mensen in beweging komen en mogelijk fouten maken die leiden tot hun aanhouding. Het lijkt op een tactiek van justitie om paniek te veroorzaken onder de voortvluchtige verdachten.

Ridouan T. en Saïd R. zijn de hoofdverdachten in het grote Marengo-proces dat draait om meerdere Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. Het gaat onder meer om de liquidatie op Martin Kok van Vlinderscrime en de liquidatie van spyshophouder Ronald Bakker. Recent zijn er nog meer aanklachten toegevoegd zoals o.a. een aanslag met een raketwerper op de spyshop waar Ronald Bakker werkzaam was en een poging tot moord in Rotterdam.

Het bewijs in deze zaak komt uit onderschepte PGP-berichten en verklaringen van Nabil B. de Mocro Maffia kroongetuige. Zijn broer en advocaat zijn geliquideerd. De schutter die zijn onschuldige broer om het leven bracht is inmiddels veroordeeld. In de zaak rond de liquidatie van advocaat Derk Wiersum (44) zijn nog geen verdachten in beeld.