De Mocro Maffia kroongetuige heeft mogelijk zijn betrokkenheid bij een liquidatiepoging in Utrecht verzwegen voor justitie.

Volgens NRC heeft Mohamed R. verklaard dat hij op 17 december 2017 door Nabil B. gelokt is naar een bepaalde locatie in Utrecht. Toen hij daar arriveerde werd R. direct samen met nog een persoon beschoten. Het doelwit overleefde de poging liquidatie met een machinegeweer.

Als de verklaring van R. blijkt te kloppen dan kan dit grote gevolgen hebben voor de kroongetuigedeal tussen Nabil B. en justitie. Onderdeel van de afspraak is namelijk dat B. naar waarheid verklaart over zijn betrokkenheid bij strafbare zaken rond het Marengo-proces. Eerder werd al bekend dat B. de beschikking had over een PGP-toestel in zijn cel. Hiermee zou hij contact hebben gehouden met onder meer R. en andere betrokkenen rond het proces.

In het Marengo-proces staan meerdere verdachten terecht voor een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. De hoofdverdachten Ridouan T. en Saïd R. zijn nog voortvluchtig en worden internationaal gezocht. Recent werd de advocaat van de kroongetuige geliquideerd en eerder werd zijn broer vermoord. Of de zaken hiermee te maken hebben wordt onderzocht.