liquidatie broer mocro maffia kroongetuige nabil b. reduan shurandy s
Schutter liquidatie broer kroongetuige bij bedrijf slachtoffer. © Politie Amsterdam

Moordwapen liquidatie broer Mocro Maffia kroongetuige gevonden

De verdachten die zijn aangehouden in het onderzoek naar de liquidatie van Reduan Bakkali, de broer van de Mocro Maffia kroongetuige, blijven voorlopig vastzitten. Het vuurwapen waarmee het slachtoffer werd geliquideerd is gevonden.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft bekendgemaakt dat in de omgeving van de gebruikte vluchtauto twee vuurwapens zijn gevonden. Eén van de wapens zou zijn gebruikt om Reduan Bakkali dood te schieten. Op het andere wapen werd DNA gevonden van de 31-jarige en de 34-jarige man die afgelopen zaterdag werden aangehouden.

Op grond van de DNA-match worden beide mannen verdacht van medeplichtigheid bij de liquidatie. De vermoedelijke schutter, de 41-jarige Shurandy ‘Andy’ S., wordt verdacht van moord en wapenbezit.

De vriendin van de 34-jarige verdachte uit Den Haag is ook aangehouden vanwege een wapenvondst bij de doorzoeking van de woning waarin zij samen verbleven. De politie doet nog onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van de man bij de liquidatie.

Het onderzoek naar de moord is nog in volle gang. Alle verdachten zitten in volledige beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat. De politie is onder meer op zoek naar mensen die weten waar de schutter (zie foto) zijn kleding heeft gedumpt.

Foto links verdachte schutter komt binnen en rechts is het moment dat de man op de vlucht slaat. © Politie Amsterdam