Neef en vertrouweling van Ridouan Taghi aangehouden door zwaarbewapende agenten in Marokko

In Marokko is een neef en vertrouweling van Ridouan Taghi aangehouden.

Volgens bronnen in Marokko werd op dinsdag een Marokkaanse-Nederlander aangehouden in de noordelijke kustplaats Tetouan. Zwaarbewapende eenheden van de DGSN kwamen hierbij in actie en hebben de verdachte zonder problemen opgepakt. Nu blijkt volgens onder meer De Telegraaf dat de opgepakte man een neef van Ridouan Taghi is. De krant schrijft dat Jaouad F. in verschillende dossiers rond Taghi opduikt waaronder het onderzoek naar de mega wapenvondst in Nieuwegein.

In Marokko zou F. verdacht worden van betrokkenheid bij de liquidatie bij cafe La Creme in Marrakech. Daar was Mustapha F. alias ‘Amotor’ of ‘Moes No Limit’ het doelwit maar de schutters schoten een onschuldige zoon van een hoge rechter dood. Het slachtoffer was net gaan zitten op de plek waar kort daarvoor doelwit ‘Moes No Limit’ zat. De schutters zijn inmiddels veroordeeld tot de doodstraf. In Marokko is die straf al sinds begin jaren negentig niet meer voltrokken en wordt vermoedelijk omgezet naar levenslang.

Eerder werden al andere familieleden van Ridouan Taghi aangehouden door de Marokkaanse politie. Zo werden twee broers van de vermeende topcrimineel veroordeeld tot langdurige gevangenisstraffen voor onder meer betrokkenheid bij de criminele organisatie. Het hoger beroep in hun zaak loopt nog. Taghi zelf zat jaren ondergedoken in Dubai voor hij werd aangehouden en overgeleverd aan Nederland. Hier wordt hij in het Marengo-proces verdacht van onder meer betrokkenheid bij een reeks liquidaties en pogingen daartoe.