Niet één maar mogelijk twee vluchtauto’s gebruikt bij liquidatie Breda

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat bij de liquidatie van de 60-jarige Peter van der Linde in de Lunetstraat in Breda, mogelijk twee vluchtauto’s zijn gebruikt door de schutters.

Na de liquidatie is de schutter ingestapt in een donkerkleurige auto en gevlucht. Later die nacht werd in Essen een uitgebrande BMW aangetroffen. Volgens de politie gaat het vrijwel zeker om de auto die gebruikt is bij de liquidatie. Dit voertuig bleek op donderdagavond 29 december te zijn gestolen in Breda. Dezelfde nacht brandde een tweede auto, een Audi RS5, uit aan de Gilzeweg in Bavel. De politie houdt er rekening mee dat de Audi ook een rol heeft gespeeld bij de liquidatie van Peter van der Linde. Het voertuig is in juni 2016 gestolen in Budel.

Op vrijdag 6 januari kwam er bij de politie melding binnen dat een buurtbewoner rond 23.22 schoten had gehoord aan de Lunetstraat in Breda. Agenten die als eerste ter plaatse kwamen zagen op het fietspad een zwaargewonde man liggen. Er werd direct gestart met reanimatie maar helaas voor het slachtoffer mocht dit niet baten en bezweek hij aan zijn verwondingen.