De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

OM wil verdachte liquidatie Zaandam vervolgen voor nog meer liquidaties

De man die verdacht wordt van een liquidatie in Zaandam wordt door justitie ook verdacht van mogelijke betrokkenheid bij twee andere liquidaties.

Dat bleek donderdag tijdens een inleidende zitting in de strafzaak tegen de 31-jarige Illias K. en Gökhan C. (30). Het tweetal werd in april 2018 aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van Alexander Gillis in 2014 in Zaandam. Het slachtoffer zou uit wraak voor zijn vermeende betrokkenheid bij liquidatiepogingen op topcrimineel Gwenette Martha zijn vermoord. Martha werd later, in mei 2014, alsnog om het leven gebracht.

Zoals vele liquidatiezaken tegenwoordig zijn de verdachten in beeld gekomen door gekraakte/onderschepte berichten op de Ennetcom-server. Uit de PGP-berichten zou blijken dat verdachte K. een leidende/sturende rol zou hebben gehad. Naast de liquidatie op Gillis zou K. volgens justitie ook betrokken zijn geweest bij de vergismoord op Stefan Regalo Eggermont en de liquidatie van Massod Amin Hosseini.

De liquidatie op Hosseini zou te maken hebben met de vergismoord op Stefan Regalo Eggermont. Het OM gaat ervan uit dat Hosseini de schutter was die dag en geliquideerd is omdat hij de verkeerde persoon heeft doodgeschoten. Het echte doelwit zou Omar L. zijn de broer van één van de slachtoffers van de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt. De zaak gaat in april weer verder tot die tijd blijven de verdachten vastzitten.