ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Advocaat Ridouan T. dient klacht in tegen advocaat Mocro Maffia kroongetuige

De advocaat van topcrimineel Ridouan T., Inez Weski, dient bij de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten een klacht in tegen een van de nieuwe advocaten van de Mocro Maffia kroongetuige.

De anonieme advocaat heeft zaterdag in een interview met De Telegraaf uitspraken gedaan over Weski. Volgens de advocaat heeft kroongetuige Nabil B, gezegd dat Weski zijn advocaten ‘voor het vuurpeloton’ zet. Volgens Weski doet B.’s advocaat ‘willens en wetens in strijd met de feiten allerlei lasterlijke en zelfs opruiende uitspraken’.

De advocaat van Ridouan T. staat haar cliënt bij in het Marengo-proces. T. wordt verdacht van het opdracht geven tot meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Het meeste bewijs komt van onderschepte PGP-berichten en verklaringen van kroongetuige Nabil B.. T. werd geruime tijd gezocht tot hij recent werd aangehouden.

Het onderzoek rond Ridouan T. kwam door de liquidatie in Marrakech in een stroomversnelling nadat Marokko zich ook ermee ging bemoeien. Het net sloot zich steeds meer om T. die zich niet meer vrij kon bewegen. Volgens de politiechef in Dubai zat hij al sinds 2016 in een villa met dichte gordijnen. Of hij dan ook heen en weer pendelde naar Iran zoals eerder gemeld werd, is niet bekend. Volgens Weski is haar cliënt nooit in Iran geweest en zat hij sinds 2016 ondergedoken in Dubai. Het onderzoek en zoektocht naar de vermeende rechterhand van T., Saïd R., wordt voortgezet door politie en justitie.

T. en zijn medeverdachte Saïd R. worden verdacht van het opdracht geven tot meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Het gaat onder meer om de moord op Martin Kok van Vlinderscrime. Recent werd in Italië een verdachte aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid rond de liquidatie van Kok. De liquidatie van de broer van kroongetuige Nabil B. en zijn advocaat Derk Wiersum zijn nog niet toegevoegd aan het Marengo-proces. Of en zo ja wanneer dit ook al gaan gebeuren is niet bekend.