ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Zaak liquidaties topcrimineel Ridouan T. apart behandeld vanwege veiligheidsmaatregelen

De zaak tegen topcrimineel Ridouan T. zal apart worden behandeld vanwege alle veiligheidsmaatregelen.

‘In verband met het grote aantal verdachten, de veiligheidsmaatregelen en de daarmee samenhangende logistiek’ wordt de zaak van T. apart behandeld. De andere zestien verdachten in het Marengo proces zullen op 27 en 28 februari voor de rechter staan. De zaak van T. wordt op 6 maart behandeld tijdens een speciaal voor hem ingelaste zitting.

Het onderzoek rond Ridouan T. kwam door de liquidatie in Marrakech in een stroomversnelling nadat Marokko zich ook ermee ging bemoeien. Het net sloot zich steeds meer om T. die zich niet meer vrij kon bewegen. Volgens de politiechef in Dubai zat hij al sinds 2016 in een villa met dichte gordijnen. Of hij dan ook heen en weer pendelde naar Iran zoals eerder gemeld werd, is niet bekend. Volgens Weski is haar cliënt nooit in Iran geweest en zat hij sinds 2016 ondergedoken in Dubai. Het onderzoek en zoektocht naar de vermeende rechterhand van T., Saïd R., wordt voortgezet door politie en justitie.

T. en zijn medeverdachte Saïd R. worden verdacht van het opdracht geven tot meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Het gaat onder meer om de moord op Martin Kok van Vlinderscrime. Recent werd in Italië een verdachte aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid rond de liquidatie van Kok. De liquidatie van de broer van kroongetuige Nabil B. en zijn advocaat Derk Wiersum zijn nog niet toegevoegd aan het Marengo-proces. Of en zo ja wanneer dit ook al gaan gebeuren is niet bekend.