De rechtbank heeft alle verzoeken tot vrijlating van verdachten in het grote Marengo-proces afgewezen. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij een reeks Mocro Maffia liquidaties.

Advocaten van een aantal verdachten hebben bij de rechtbank een verzoek ingediend om de voorlopige hechtenis van hun cliënt op te heffen. Justitie verzet zich daartegen omdat de verdenkingen en aanwijzingen tegen de verdachten te sterk zouden zijn. De rechtbank gaf de officier van justitie hier gelijk in en de verdachten blijven voorlopig vastzitten.

Het Marengo-proces waarin Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. verklaringen heeft afgelegd draait om een reeks liquidaties en pogingen daartoe. De hoofdverdachten zijn Ridouan T. en Saïd R. die beide verdacht worden van betrokkenheid bij onder meer moorden en drugshandel. T. werd in Dubai getraceerd en aangehouden en zijn vermeende rechterhand R. werd in de Colombiaanse stad Medellin opgepakt.

Het onderzoek rond Ridouan T. kwam door de liquidatie in Marrakech in een stroomversnelling nadat Marokko zich ook ermee ging bemoeien. Het net sloot zich steeds meer om T. die zich niet meer vrij kon bewegen. Volgens de politiechef in Dubai zat hij al sinds 2016 in een villa met dichte gordijnen. Of hij dan ook heen en weer pendelde naar Iran zoals eerder gemeld werd, is niet bekend. Volgens Weski is haar cliënt nooit in Iran geweest en zat hij sinds 2016 ondergedoken in Dubai. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., werd getraceerd en aangehouden in de Colombiaanse stad Medellin.

T. en Saïd R. worden verdacht van het opdracht geven tot meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Het gaat onder meer om de moord op Martin Kok van Vlinderscrime. Recent werd in Italië een verdachte aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid rond de liquidatie van Kok. De liquidatie van de broer van kroongetuige Nabil B. en zijn advocaat Derk Wiersum zijn nog niet toegevoegd aan het Marengo-proces. Of en zo ja wanneer dit ook al gaan gebeuren is niet bekend.