Het vervalste paspoort waarmee Ridouan Taghi reisde voor zijn aanhouding, is in handen van De Telegraaf.

De krant heeft het paspoort waarop een foto te zien is van een nog jonge Ridouan Taghi op de voorpagina afgedrukt. Het is niet bekend hoe het document bij de krant is terechtgekomen. Uit analyse van de politie blijkt dat het om een echt paspoort gaat van een man genaamd Mouhsin L. uit Utrecht. Uit stempels blijkt dat het paspoort in 2014 is gebruikt om Marokko binnen te komen en ook dat hij met het document in 2016 reisde naar Dubai, waar Taghi december vorig jaar werd aangehouden.

Volgens De Telegraaf komt de naam Mouhsin L. voor in het onderzoek rond 26Koper dat draaide om een criminele organisatie die gelinkt was aan Taghi. L. zou op 25 januari 2016 zijn verhoord door de recherche in verband met een mogelijke voorbereiding van liquidaties. Hoe Taghi aan het paspoort is gekomen, is onduidelijk. Het OM zei tegen de krant dat er onderzoek wordt gedaan naar de afgifte van het paspoort.

Ridouan Taghi wordt verdacht van een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. Geruime tijd was hij de meest gezochte man van Nederland tot hij getraceerd werd en aangehouden. Het onderzoek rond Taghi kwam door de liquidatie in Marrakech in een stroomversnelling nadat Marokko zich ook ermee ging bemoeien. Het net sloot zich steeds meer om Taghi die zich niet meer vrij kon bewegen. Volgens de politiechef in Dubai zat hij al sinds 2016 in een villa met dichte gordijnen. Of hij dan ook heen en weer pendelde naar Iran zoals eerder gemeld werd, is niet bekend. Volgens Weski is haar cliënt nooit in Iran geweest en zat hij sinds 2016 ondergedoken in Dubai. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., werd getraceerd en aangehouden in de Colombiaanse stad Medellin.

Taghi en Saïd R. worden naast het opdracht geven tot meerdere liquidaties en pogingen daartoe ook verdacht van het leiden van een criminele organisatie die zich richt op grootschalige drugshandel. Het gaat onder meer om de moord op Martin Kok van Vlinderscrime. Recent werd in Italië een verdachte aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid rond de liquidatie van Kok. De liquidatie van de broer van kroongetuige Nabil B. en zijn advocaat Derk Wiersum zijn nog niet toegevoegd aan het Marengo-proces.