De advocaten van Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. mogen anoniem blijven. Dat heeft de rechtbank bepaald.

Een woordvoerder van de rechtbank heeft laten weten dat de rechter morgen tijdens de zitting een toelichting zal geven. De twee nieuwe advocaten van de kroongetuige mogen de ontwikkelingen in de rechtszaal via een videoverbinding volgen. De kroongetuige heeft de advocaten recent pas gekregen nadat zijn eerdere advocaat, Derk Wiersum, in Amsterdam werd geliquideerd. Hiervoor zijn een aantal verdachten aangehouden.

Het Marengo-proces waarin B. verklaringen heeft afgelegd draait om een reeks liquidaties en pogingen daartoe. De hoofdverdachten zijn Ridouan T. en Saïd R. die beide verdacht worden van betrokkenheid bij onder meer moorden en drugshandel. T. werd in Dubai getraceerd en aangehouden en zijn vermeende rechterhand R. werd in de Colombiaanse stad Medellin opgepakt.

Het onderzoek rond Ridouan T. kwam door de liquidatie in Marrakech in een stroomversnelling nadat Marokko zich ook ermee ging bemoeien. Het net sloot zich steeds meer om T. die zich niet meer vrij kon bewegen. Volgens de politiechef in Dubai zat hij al sinds 2016 in een villa met dichte gordijnen. Of hij dan ook heen en weer pendelde naar Iran zoals eerder gemeld werd, is niet bekend. Volgens Weski is haar cliënt nooit in Iran geweest en zat hij sinds 2016 ondergedoken in Dubai. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., werd getraceerd en aangehouden in de Colombiaanse stad Medellin.

T. en Saïd R. worden verdacht van het opdracht geven tot meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Het gaat onder meer om de moord op Martin Kok van Vlinderscrime. Recent werd in Italië een verdachte aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid rond de liquidatie van Kok. De liquidatie van de broer van kroongetuige Nabil B. en zijn advocaat Derk Wiersum zijn nog niet toegevoegd aan het Marengo-proces. Of en zo ja wanneer dit ook al gaan gebeuren is niet bekend.